Hvad er AWS – Amazon Web Services

Amazon Web Services, også kendt som AWS. Men hvad er AWS egentlig?

AWS er en sikker og pålidelig cloud service platform. Det er en web service, der udmærker sig ved, at brugerne får on demand adgang til IT ressourcer som fx Database, Compute, Content Delivery og andre funktionaliteter.

Det vil sige, at virksomheder som alternativ til eget servercenter, kan flytte alle IT-applikationer til services på et eksternt cloud-baseret datacenter. De er i populær tale lagt i skyen i stedet for virksomhedens eget datacenter.

Store besparelser

Blandt de meste markante fordele ved AWS er de stor økonomiske besparelser ved cloudbaseret serverdrift.

Alle virksomheder opnå markante driftsbesparelser med AWS. Når vi sammenligner med driftsomkostninger, vedligehold og support af eget datacenter, er AWS ganske enkelt en væsentlig billigere løsning.

Skalering på rekordtid

En anden markant fordel er, at AWS i løbet af få minutter kan blive skaleret med ekstra serverkapacitet. Med traditionelle data- og servercentre kan skalering både tage uger eller måneder, førend nyindkøbt hardware var installeret og klar til brug.

Med cloudbaseret IT-infrastruktur på AWS, sker denne skalering på får minutter. Det giver virksomheder helt nye muligheder for hurtig og effektiv fleksibilitet til fx udvidelse, tests og afprøvninger af nye applikationer på virksomhedens IT-infrastruktur.

Vi kan dokumentere, at Amazon Web Services giver helt nye muligheder for, at forretningens kerneområder kan skalere og vokse. Og endda helt uden bekymring for, om IT-infrastrukturen nu også kan følge med.

Byg med klodser

Funktionaliteten med AWS fungerer teknisk set som et sæt byggeklodser, som brugeren lynhurtigt kan samle. Samtidig kan samlesættet øjeblikkeligt supportes til stort set alle workloads. Dette viser Amazon med denne film på Youtube.

Det er samtidig vigtigt at pointere, man også kun bliver afregnet for de byggepladser, der reelt er i brug. Denne afregning vil typisk være pr. time, men dette kan man tilpasse individuelt i forhold til behovet.

Pointen er, at man med valget AWS ikke på forhånd har brug for at foretage større investeringer for at komme i gang med den nye IT-infrastruktur. Denne er ganske enkelt i drift med det samme – og klar hele tiden.

Mange services

AWS tilbyder services i forskellige lag så som IAAS (Infrastructure As A Service), PAAS (Platform As A Service), SAAS (Software As A Service) og FAAS (Function As A Service).

Dette giver mulighed for, at virksomheden kan fokusere på udvikling og skalering af selve forretningen, mens eksperter sikrer, at fx databaser og IT-infrastruktur altid kører optimalt.

Da AWS altid er øjeblikkelig skalerbar, kan virksomheden dermed også roligt lancere nye services, produkter og kampagner. Med AWS er der nemlig sikkerhed for, at IT-infrastrukturen løbende kan blive skaleret i forhold til antallet af services, applikationer og brugere.

Læs også hvorfor I lige netop vælge AWS?